10 najlepších povolaní v športe

Forbes pripravil hodnotenie najviac platených športovcov a najviac platených trénerov. Boxer Floyd Mayweather je na vrchole zoznamu športovcov s ročným ziskom vo výške 85 miliónov dolárov. V našom zozname trénerov je Bill Belichick v New England Patriots najviac zaplatený tréner od mája 2016, zarába 7,5 miliónov dolárov.

Mayweather a Belichick sú jednoznačne na vrchole svojích profesií. Ale čo všetci ostatní, ktorí pracujú v kariére súvisiacej so športom, ako sú trenéri strednej školy, fyzikálni terapeuti a komentátori, ktorí pracujú na miestnych trhoch? Ako môžu byť istí, že robia to najlepšie?

Webová stránka CareerCast, ktorá predstavuje každoročný zoznam najlepších a najhorších pracovných miest v súlade s opatreniami vrátane fyzických požiadaviek, stupňa konkurencieschopnosti, príjmov na strednej úrovni, potenciálneho rastu príjmov a faktorov stresu, ako sú termíny a cesty, pripravila zoznam športových povolaní, na ktoré hovoria, že sú najlepšie. CareerCast ich nehodnotí v poradí najmenších alebo menej žiadaných na športovom trhu práce, ale skôr ponúka ich ako nekvalifikovaný zoznam desiatich kariérnych dráh pre tých, kto hľadá povolanie súvisiace so športom.

Ako prvé, jedna opatrnosť: v poslednej dobe, kedy bol zverejnený zoznam, ktorý vydal CareerCast, bolo dosť veľa sťaýností na jeho klasifikácie. Tento zoznam bol vrátane najmenej stresujúcim pracovným miestam a na prvom mieste bo univerzitný profesor. Ako odpoveď  boli stovky sťažností od profesorov, ktorí zdôrazňovali, že ich pracovné miesta sú veľmi stresujúce a zoznam bol upravený tak, aby odrážal mnoho stresujúcich bodov zo života profesorov. To znamená, že v tomto článku nájdete výber najlepších športových kariér podľa materiálov CareerCast.

Pre tento zoznam spoločnosť CareerCast  použila svoje vlastné metriky. Zbierala údaje od amerického úradu Štatistiky práce, Sčítania obyvateľov a štúdií odborových zväzov. Pre podrobný  zoznam pracovných miest, ktorý vyšiel v apríli, CareerCast recenzuje asi 200 profesií. Pre svoj zoznam športových kariet vyradil z tohto zoznamu.

Hoci CareerCast neurčuje finančne svoj zoznam desiatich športových pracovných miest, Jooble zoradil ich podľa platu:

  1. Tréner. Priemerná mzda 28 000 dolárov.
  2. Foto novinár. Priemerná mzda 29 000 dolárov.
  3. Komentátor. Priemerná mzda 36 000 dolárov.
  4. Organizátor športových podujatí. Priemerná mzda 45 000 dolárov.
  5. Výkonný manažér pre reklamu. Priemerná mzda 45 000 dolárov.
  6. PR manažér. Priemerná mzda 58 000 dolárov.
  7. Agent. Priemerná mzda 65 000 dolárov.
  8. Športový psychológ. Priemerná mzda 69 000 dolárov.
  9. Štatistik. Priemerná mzda 73 000 dolárov.
  10. Fyzikánly terapeut. Priemerná mzda 76 000 dolárov.

Podľa tohto zoznamu môžete nájsť aj niečo pre seba. S tým poradí Jooble.

Čo je JOOBLE?
Jooble je pracovný portal, cieľom ktorého je pomocť Vám najsť prácu Vašich snov.


Foto: Designed by Freepik

Zdieľajte článok

Prevádzkovateľ

Originals, s.r.o.
Karpatská 3256/15
058 01 Poprad
info@pretekaj.sk
IČO: 46852867
DIČ: 2023614208
IČ DPH: SK2023614208
zapísaná v Obchodnom registri vedenom okresným súdom súdom Prešov, oddiel Sro, vložka č., 26798/P (ďalej len "Spoločnosť").

Sme na sociálnych sieťach

facebook.com/pretekaj