Zdolajte 8 TISICOVIEK doma

V dejinách ľudstva sa v určitom období vyskytnú  mimoriadne udalosti, ktoré majú silu zmeniť svet,  spoločnosť a spôsob jej fungovania. Takouto udalosťou nesporne bolo v roku 2020 objavenie koronavírusu nového typu a s ním spojené proti epidemické opatrenia, ktoré sa dotkli všetkých oblastí nášho života. Zasiahli medziľudské vzťahy, prácu i trávenie voľného času, oblasť športu nevynímajúc.  Väčšina hromadných športových bolo zrušených. Vyznávači behu a nordic walkingu boli vďační, že im ostal aspoň pohyb v prírode. Otázku, či sa ešte život vráti do pôvodných koľají a kedy, si netrúfajú zodpovedať ani špičkoví odborníci. Organizátori pretekov a ďalší športoví nadšenci však prichádzajú s novými riešeniami ako sú virtuálne súťaže a finišerské výzvy.

8tisícoviek je finišerská výzva pre bežcov a nordic walkerov, v ktorej je skrytá určitá metafora. Na zemi je 14 vrcholov s nadmorskou výškou nad osemtisíc metrov. Zdolať aspoň jeden je kondične, časovo i finančne pre veľkú časť našej populácie nereálne. Zvládnuť osem vrcholov s nadmorskou výškou nad 1000 metrov je výzva, ktorú dokáže splniť množstvo rekreačných bežcov či nordic walkerov.

Výzva je určená záujemcom zo Slovenska, Poľska a Českej republiky, takže i dosiahnuté vrcholy sa môžu nachádzať v týchto krajinách. Skutočne je z čoho vyberať, veď len na Slovensku ich máme okolo dvesto.  Podmienkou pre zabezpečenie objektivity súťaže a bezpečnosť účastníkov je aby boli turisticky značené.

Podrobnosti k výzve nájdete v propozíciách na stránke pretekaj.sk/sk/podujatia/8tisicoviek.

Zapojte sa do výzvy, urobte to pre seba, svoje zdravie a svojich blízkych. Okrem toho môžete spoznať ešte neokukané krásy Slovenska, vyhnete sa tlačenici vo frekventovaných tatranských oblastiach a prispejte na údržbu turistického značenia. Každý účastník, ktorý splní podmienky získa jedinečnú multifunkčnú medailu a bude zaradený do žrebovania o zaujímavé ceny. Keď som spomenul medailu , nie je hocijaká. Organizátori vzali ohľad aj na ekologický aspekt, pretože je vyrobená z recyklovateľného materiálu.  Na záver jedno prekvapenie pre tých najsúťaživejších.  Nemusia skončiť pri ôsmich ale môžu pokračovať. Bežci a walkeri, ktorí ich zvládnu naviac, budú odmenení zvláštnymi cenami.

Zdieľajte článok

Prevádzkovateľ

Originals, s.r.o.
Karpatská 3256/15
058 01 Poprad
info@pretekaj.sk
IČO: 46852867
DIČ: 2023614208
IČ DPH: SK2023614208
zapísaná v Obchodnom registri vedenom okresným súdom súdom Prešov, oddiel Sro, vložka č., 26798/P (ďalej len "Spoločnosť").

Sme na sociálnych sieťach

facebook.com/pretekaj