Ako nahrať záznam na pretekaj.sk

Niektoré preteky na portáli pretekaj.sk sú organizované formou Virtuálnych pretekov, po ktorých môže organizátor vyžadovať zaslanie záznamu o vašom behu.

Každý GPS záznam obsahuje množstvo údajov, predovšetkým pozície a časy jednotlivých GPS bodov, ktoré vaše zariadenie automaticky zaznamenáva. Aby ste GPS záznam mohli spracovávať aj v iných aplikáciách, existuje niekoľko formátov, ktoré sú dlhodobo využívané na tento účel.

Import GPS záznamu

Po uhradení vašej prihášky Vám automaticky pridelíme virtuálne štartové číslo a odošleme informáciu o vašej priháške. Po otvorení prihlášky, sa vám zobrazí tlačidlo Nahrať GPS záznam a po kliknutí dve možnosti.

Webstránka pretekaj.sk podporuje tieto možnosti

  • Automatizovaný import z aplikácie Garmin Connect
  • Automatizovaný import z aplikácie STRAVA
  • Import súboru GPX alebo TCX

Import z aplikácie Garmin Connect

Vo vašom účte pretekaj.sk alebo počas nahrávania vašej aktivity si môžete prepojiť pretekaj.sk s vašom Garmin Connect účtom. Po kliknutí na "Pripojiť k účtu Garmin" zadáte prihlasovacie údaje do Garmin Connect a po úspešnom prepojení si budete môcť pohodlne sťahovať vaše aktivity do pretekaj.sk.

Import z aplikácie STRAVA

Webstránka a mobilné aplikácie STRAVA.com nám ponúkajú možnosť pripojiť sa k vášmu účtu na strava.com a stiahnuť si vaše športové aktivity bez ďalšieho exportovania súborov.

Stačí sa prihlásiť do účtu pretekaj.sk a pripojiť konto strava.com podľa pokynov vo vašej prihláške.

Import súboru GPX alebo TCX

GPX alebo TCX súbor je univerzálny formát súboru, v ktorom sú uložené všetky údaje o aktivite. Tento súbor sa dá stiahnúť z väčšiny aplikácii. Na tejto stránke sme pre vás pripravili zoznam niekoľkých aplikácií, ktoré pretekári používajú na záznam svojho športového výkonu a preklik na návod na export GPS súboru.

Ako stiahnúť GPX alebo TCX súbor z:

Odporúčame vyskúšať aplikáciu https://tapiriik.com/ pomocou ktorej si viete synchronizovať aktivity medzi rôznymi službami.

Návody pre rôzne platformy:

GPX export podľa našich informácii štandartne nepodporujú:

  • hodinky Huawei Watch
  • Záznam cez Mapy.cz (export neobsahuje časy)

 Ak sa tu vaša aplikácia nenachádza, napíšte nám.

Zdieľajte článok

Prevádzkovateľ

Originals, s.r.o.
Karpatská 3256/15
058 01 Poprad
info@pretekaj.sk
IČO: 46852867
DIČ: 2023614208
IČ DPH: SK2023614208
zapísaná v Obchodnom registri vedenom okresným súdom súdom Prešov, oddiel Sro, vložka č., 26798/P (ďalej len "Spoločnosť").

Sme na sociálnych sieťach

facebook.com/pretekaj